• Goede prijs/kwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Eigen productielijnen
  • > 50 jaar ervaring
Klantbeoordeling
4.54 / 5.00

Paardenstal bouwen

U wilt een paardenstal bouwen? Huisman Gemert is uw specialist voor het bouwen van een nieuwe paardenstal, manege, rijhal, en/of rijbak overkapping. Wij bouwen op maat, denken met u mee en spelen in op uw wensen. Binnen onze paardensport specialisatie hebben we al meer dan 750 projecten geplaatst in binnen- en buitenland. Wij bieden u:

  • Complete kwaliteitsbouw inclusief bouwaanvraag, tekeningen en berekeningen
  • Ook de betonfundering dus uitvoering fundering en constructie door één partij
  • Alle materialen uit eigen voorraad, met volledige fabrieksgarantie
  • Betrouwbare en snelle montage met eigen vakmensen
  • Tevens leverbaar als bouwpakket voor zelfbouw met minderprijs van 25 tot 35%

Een paardenstal bouwen kan op verschillende manieren, in een losstaand gebouw of in combinatie met een rijhal overkapping. Bij een complete nieuwbouw wordt vaak gekozen voor alles in één, echter bij een reeds overdekte rijbak wordt vaak gekozen voor een apart gebouw. U kunt bij ons terecht voor een paardenstal met enkele boxen tot zeer grote paardenstallen, en wij kunnen u adviseren over de inrichting. Ook kunnen we u indelingen en foto’s van reeds bestaande gebouwen laten zien. De veel voorkomende paardenbox afmeting is 3,5 x 4,0 meter, er kan natuurlijk ook worden gekozen om dit ruimer uit te voeren. Een losstaande paardenstal van bijv. 10 meter breed en 18 meter lang zou ruimte bieden voor 8 boxen met een centrale voergang. In combinatie met een rijhal overkapping kan er in de lengte of de breedte van de hal een ruimte voor paardenstallen worden gecreëerd.

Omdat een paardenstal hoeft “an sich” niet geïsoleerd te worden, kiezen veel van onze klanten voor een dakbedekking uit vezelcement golfplaten. Deze golfplaten zijn voordelig, ammoniak bestendig en geluiddempend bij hagel en regen. U kunt ook kiezen voor een dak uit geïsoleerde sandwichpanelen, hiermee zijn de winters zachter en de zomers koeler. Lichtinval vanuit het dak is te realiseren met lichtplaten of een lichtnok. Met een geventileerde lichtnok zorgt u ook direct voor luchtbehandeling, dit is erg belangrijk voor uw paarden en voor het voorkomen condens. Voor een strakke en sterke wand, wordt vaak voor betonelementen gekozen, voor zowel buitenwanden als binnenwanden. Natuurlijk kan binnen ook gewerkt worden in een systeem van een stalinrichter. De paardenboxen kunnen met buitendeuren worden voorzien, echter meestal is de entree via de voergang. De buitenwanden kunnen dan worden voorzien van paardenluiken zodat de paarden naar buiten kunnen kijken en hun kop naar buiten kunnen steken.

In een persoonlijk gesprek komen al deze facetten aan de orde. Ter illustratie en inspiratie, onderstaand een aantal foto’s van door ons geplaatste paardenstallen, maneges en rijhal overkappingen. Een paardenstal bouwen bij Huisman Gemert betekent goede prijs/kwaliteit, kennis van zaken en “Bouwen in Vertrouwen”. Ons team staat klaar om uw te woord te staan, ook kunt u direct online een offerte aanvragen.

Referentie: Witte te Schijndel

 

Referentie: CHIO te Aken, Duitsland

 

Referentie: Rensen te Oirsbeek

 

Referentie: Verdellen te Sevenum

 

Referentie: Jennehof te Nederweert

 

Referentie: Story te Rhenoy

 

Referentie: Quarterranch te Asten

 

Referentie: van Heijst te Nuenen

 

Referentie: Breidablik te Oirschot

 

Referentie: Dings te Heeze

 

Referentie: van Leeuwen te Someren

 

Referentie: Kersten te Helden

 

Referentie: Stal Lagevoort te Liessel

Louis Huisman & Zn BV

Postbus 29, 5420 AA Gemert
Zandstraat 9, 5421 WK Gemert
T: +31 (0) 492 36 18 80
info@huisman.nl