Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Energie-investeringsaftrek op isolatie

Nu de prijzen voor isolatiematerialen onzeker zijn en deze waarschijnlijk binnen afzienbare tijd gaan stijgen is het goed om te weten dat er vanuit de overheid een energie-investeringsaftrek op het verbeteren van de isolatiewaardes van uw bestaande constructie mogelijk is. De energie-investeringsaftrek afgekort EIA geeft u als ondernemer diverse voordelen, zo betaalt u minder belasting over de investering en bespaart u elke dag op uw energiekosten.

Goed voor het klimaat en uw portemonnee
De laatste jaren is global warming oftewel klimaatverandering een hot item op de agenda van politiek Nederland. Om de klimaatproblemen aan te gaan heeft de regering de zogeheten EIA in het leven geroepen. De overheid wil hiermee het verduurzamen van Nederland stimuleren en zo de doelen die gesteld zijn vanuit Europa behalen. Door gebruik te maken van de EIA kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Hierdoor betaalt u minder inkomsten- en vennootschapsbelasting. Zoals gezegd goed voor het klimaat en voor uw portemonnee.

Wanneer komt u in aanmerking:
Om in aanmerking te komen voor een energie-investeringsaftrek dient er aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Zo dient u een investering van minimaal €2.500.- te doen in materialen die volgens de overheid in aanmerking komen en op de zogeheten Energielijst staan. Ook dient u een onderneming voor eigen rekening te hebben en belastingplichtig voor inkomsten- of vennootschapsbelasting te zijn.

Isoleren
Het verbeteren van de isolatie in bestaande constructies staat ook op de Energielijst die door de overheid is opgesteld en dus in aanmerking zou kunnen komen voor de investeringsaftrek. Het vervangen van uw bestaande dak of wand kan hiervoor, mits de bestaande constructies blijven bestaan en aan alle voorwaarden wordt voldaan, in aanmerking komen. Ook is het van belang dat de warmteweerstand van de lagen met ten minste 2.00m²K/W toeneemt ten opzichte van de oude situatie. De investeringsaftrek heeft een maximumbedrag van €20 per vierkante meter te isoleren oppervlak.

Kosten opvoeren
Niet alleen de aanschafkosten van de bouwmaterialen kunt u opvoeren voor de energie-investeringsaftrek, maar ook diverse andere kosten zoals arbeidskosten en voortbrengingskosten kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de energie-investeringsaftrek en de door de overheid gestelde eisen willen wij u verwijzen naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland https://www.rvo.nl/