• Goede prijs/kwaliteit
  • Persoonlijk advies
  • Eigen productielijnen
  • > 50 jaar ervaring
Klantbeoordeling
4.55 / 5.00

Aanvullende opties

Hieronder een beknopt overzicht van de meest voorkomende aanvullende opties op onze basisuitvoering. Deze komen aan de orde in een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers bij u aan tafel of op ons kantoor, hiervoor kunt u online een offerte aanvragen.

Staalconstructie

In onze basisuitvoering is al het staalwerk voor de constructie gestaalstraald en behandeld met een roestwerende zinkfosfaatcoating (droge laagdikte ±80 µm) in de kleur antraciet. Andere kleuren zijn op aanvraag mogelijk.

 

Indien gewenst kan de staalconstructie thermisch verzinkt worden, dit wordt ook volbad verzinkt genoemd. Dit is met name van toepassing voor stallen en andere gebouwen in agressieve milieuomstandigheden, waaronder een hoge dosis aan ammoniak. Tijdens het verzinkproces diffunderen staal en zink tot een onlosmakelijke verbinding. Zo wordt het staal net zo lang tegen corrosie beschermd tot het zink volledig verbruikt is.

 

Dakbedekking

In onze basisuitvoering is het dak bedekt met vezelcement golfplaten op vurenhouten gordingen. Dit resulteert in een on-geïsoleerd dak dat:

  • bestand is tegen agressieve milieuomstandigheden
  • waterdamp absorbeert en dus condens(druppels) verhindert
  • lawaai bij regen of hagel voorkomt, wat vooral van belang is bij paarden en andere dieren

 

We bieden echter ook de mogelijkheid om het dak met enkelvoudige stalen profielplaten (vaak ook damwand genoemd) te bedekken, op vurenhouten of stalen gordingen. De platen zijn verkrijgbaar met plastisol coating in vrijwel elke gewenste kleur. Om condensvorming aan de binnenzijde te voorkomen kunnen de platen worden voorzien van een ‘anti-condensvilt’.

 

Daarnaast kunt u natuurlijk ook voor een geïsoleerd dak kiezen, hiervoor gebruiken we sandwichpanelen. Deze dubbelwandige stalen panelen met PIR isolatie zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en isolatiewaardes. De buitenzijde met plastisol coating is verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur, en de binnenzijde is uitgerust met polyester coating in een witte kleur welke veel licht reflecteert in uw gebouw. De panelen zijn ook leverbaar als Agripaneel met een stucco-folie i.p.v. staalplaat als binnenzijde, naast het feit dat dit goedkoper is geeft dit ook het voordeel dat de stucco-folie bestand is tegen agressieve omstandigheden.

 

Lichtvoorzieningen die gebruik maken van het natuurlijke daglicht zijn er in vele uitvoeringen beschikbaar zoals lichtplaten en lichtnokken. Graag bespreken we met u in detail wat we u in uw situatie kunnen adviseren. 

 

Wandbekleding / borstwering

In onze basisuitvoering zijn de topgevels gedicht met stalen profielplaten in de kleur donkergroen op vurenhouten regels. Andere kleuren zijn mogelijk. Indien gewenst kunnen alle wanden gedicht worden met profielplaten. De opening tussen wandbeplating en maaiveld is te dichten met trasraam. 

 

Als geïsoleerde wandbekleding bieden we sandwichpanelen in verschillende kleuren, afwerkingen en diktes.

 

Daarnaast kunt u ook betonpanelen, met of zonder isolatie, gebruiken als borstwering, of als complete wand. Hierin zijn vele variaties mogelijk, in glad grijs beton of voorzien met steen- of grindmotief in diverse kleuren. De inbouw van o.a. ramen, deuren en paardenluiken is eenvoudig te realiseren.

 

Deuren

Naast loopdeuren uit staal of kunststof met venster bieden wij ook schuifdeuren en overheaddeuren. Deze bieden we in vele maten, afwerkingen en kleuren. Huisman schuifdeuren worden op onze locatie in een eigen productiefaciliteit geproduceerd. Hierdoor kunnen we zeer flexibel zijn in de specificaties van de schuifdeur. 

 

De overheaddeuren kunt u bedienen met ketting of elektrisch.

 

Ramen

Kozijnen bieden we uit kunststof, aluminium of hout, in verschillende afmetingen en met of zonder draai/kiep bediening. Dit kunnen grote raampartijen zijn in verschillende kleuren en afwerkingen, maar ook eenvoudige en voordelige kunststof ramen van 1m bij 1m.

Dakgoten

We bieden u een groot scala aan mogelijkheden, van goten uit pvc of polyester tot ter plaatse getrokken aluminium goten uit een stuk.

Diversen

Als ‘finishing-touch’ kunnen wij allerlei voorzieningen treffen voor bijvoorbeeld ventilatiesystemen, lichtinval, brandbeveiliging, binnenwanden,  zolders, kantoren, werkplaatsen, kantines, toiletten en paardenboxen.

 

Louis Huisman & Zn BV

Postbus 29, 5420 AA Gemert
Zandstraat 9, 5421 WK Gemert
T: +31 (0) 492 36 18 80
info@huisman.nl

Wegens vakantie vanaf zaterdag 21 juli gesloten. Maandag 13 augustus zijn we weer geopend.
+