Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Bouwproces

Vergunning

Hoe krijgt u een omgevingsvergunning en hoe werkt dit in de praktijk?

Sinds 1 oktober 2010 is de bouwvergunning vervallen en vervangen door de omgevingsvergunning.

De aanvraag omgevingsvergunning kan bestaan uit meerdere onderdelen: activiteit bouwen, slopen, melding milieu, inpassing bestemmingsplan, bouwblok etc.

Deze aanvraag (onderdeel activiteit bouwen) wordt geheel digitaal door Huisman ingediend. Hierbij treden wij op als gemachtigde van de aanvrager. U hoeft dus zelf geen stukken te ondertekenen of in te leveren bij de gemeente. Wel moet u ons informeren over de juiste tenaamstelling inclusief alle voorletters en BSN-nummer. Indien het een bedrijfsaanvraag betreft, dient u ons de juiste benaming, het inschrijfnummer KvK en de naam van de verantwoordelijke bestuurder te verschaffen.

Wij vragen van u een duidelijke situatietekening met daarop het bouwblok en een uittreksel van het geldende bestemmingsplan. Beiden zijn te verkrijgen bij uw gemeente. Op de situatietekening met daarop het bouwblok geeft U aan waar de nieuwbouw komt te staan. Enkele foto’s van de bouwplaats/bestaande bebouwing zijn wenselijk. Na indiening van de aanvraag is de gemeente verplicht om binnen 8 weken te beslissen.

Bouwuitvoering

Wij maken een planning en informeren u over de datum wanneer wij het bouwwerk komen uitzetten en/of aanvangen met de fundering.

Het grondwerk is voor uw rekening en ook eventuele noodzakelijke grondverbetering e.d. worden door u uitgevoerd.

U zorgt dat de bouwplaats steeds bereik- en begaanbaar is met vracht- en kraanwagens en langs de bouwplaats bouwstraten worden aangelegd indien noodzakelijk. U zorgt ervoor dat obstakels zoals bomen, struiken enz., tijdig worden verwijderd.

De fundering en/of poeren worden door ons ter plaatse gestort, in goed overleg met u en/of Bouw- en Woningtoezicht. Daarbij dient er elektra en water ter beschikking worden gesteld. Indien noodzakelijk, dient U ervoor te zorgen dat de benodigde hoeveelheid zand en grind op de bouwplaats aanwezig is.

Voor montage van de constructie met daarop volgend de dakbedekking, de wandbekleding wandbekleding, de deuren, de ramendakgoten etc., informeren wij u tijdig over de planning en uitvoering, uiteraard in goed onderling overleg met u.

Fundering

De keuze van een geschikt funderingssysteem hangt vooral af van de diepteligging, draagkracht van de grond en de kans op optreden van (ongelijke) zettingen. In Nederland kennen we vooral een fundering op staal en heiwerk met ringbalk.

Er zijn verschillende toe te passen funderingsmogelijkheden, waaronder voetplaten met poeren (op staal gefundeerd), strookfundering, boorpalen, stalen buispalen en heipalen met ringbalk. Wij zoeken met U naar een oplossing op maat.

Betonnen voetplaten en poeren

Waar mogelijk plaatsen wij onze loodsen en veldschuren op een fundering van betonnen voetplaten en poeren. Deze bestaan uit een gewapende voetplaat met een gewapende opstorting (de poer), welke ter plaatse worden gestort om een goede verankering aan de grond te verkrijgen. De afmeting van de voetplaat varieert maar deze is meestal 20/25 cm. dik, gewapend met een enkele of dubbele staalmat en gestort op een plastic folie. De opstorting is meestal 50 cm. hoog en voorzien van een korfwapening.

Strookfundering

Deze wordt toegepast indien er een borstwering in metselwerk wordt geëist. De voetplaten worden nu met elkaar verbonden door een aaneengesloten funderingsstrook die 20/25 cm. dik is en 50/60 cm. breed met de vereiste wapening.

Heiwerken

Indien de grondsoort dit vereist, zal er in sommige gevallen gekozen moeten worden voor het duurdere funderingssysteem heiwerk met een ringbalk. Over de heipalen wordt dan een betonnen ringbalk gestort met de vereiste wapening volgens de berekeningen van de constructeur. De lengte van de heipalen, de afmeting van de ringbalk met de vereiste wapening en eventueel toe te passen trekstangen zijn bepalend voor de totaalprijs.

De benodigde sonderingen, een funderingsadvies en berekeningen van de onderbouw zijn voor uw rekening en zijn nodig om tot een juiste prijsbepaling van dit funderingssysteem te komen.

Constructie

Staalconstructie

De stalen spanten worden meestal in een vrije overspanning gemaakt van IPE/HEA -profielen. Het staal wordt gestaalstraald en behandeld met een zinkfosfaat coating. Deze coating is op een alkydbasis, milieuvriendelijk, niet giftig en geeft een goede bescherming tegen roestvorming. Tegen meerprijs kan het staal thermisch worden verzinkt.

Windverbanden

Om te zorgen dat de staalconstructie voldoende wordt geschoord zijn windverbanden in het dak en wand altijd nodig, dit om het geheel stijf te maken. De toe te passen (zwaarte) en aantal  kruizen/drukkokers zijn afhankelijk van de berekeningen van de constructeur.

Gordingen

Wij leveren zowel vurenhouten als sendzimir verzinkte stalen gordingen. De houten gordingen worden standaard op de spanten gemonteerd. De gordingen worden aan elkaar verbonden d.m.v. een haaklas (Huisman-systeem), welke zowel op trek als op druk belast kan worden zonder uit elkaar te breken. Afhankelijk van het daktype wordt als extra versteviging in het midden van elk spantvlak een bandstaal over de gordingen gemonteerd. Tegen meerprijs kunnen de gordingen worden geïmpregneerd/gewolmaniseerd. Dit geeft het hout een additionele bescherming tegen schimmelvorming, rot en insecten.

Tevens heeft u de keuze om sendzimir verzinkte stalen gordingen toe te passen, deze worden vooral toegepast bij een dakbedekking van sandwichpanelen of enkelwandig staalplaat. De stalen gordingen worden geleverd in Z/C-profielen volgens een sterkteberekening.

Dak

Dak, vezelcement golfplaten

Standaard asbestvrije vezelcement golfplaten in de kleuren antraciet of terracotta met fabrieksgarantie op kleur en breuk. De golfplaten worden voorgeboord en voorzien van afgeschuinde hoeken en vastgezet met zelfborende RVS-dakbouten voorzien van EPDM afsluitschelp.

Lichtinval kunt u verkrijgen met bijpassende heldere polycarbonaat lichtplaten, enkel- of dubbelwandig. Voor de nok monteren wij vlakke stalen hoeknokken of indien gewenst een polycarbonaat (geventileerde) lichtnok van 200/250 cm. breed. Langs de gevel-dakranden stalen windveren in elke gewenste kleur en met nokkapjes waarop ons Huisman logo.

Dak, stalen damwandprofielplaten (enkelwandig)
Een moderne, onderhoudsvrije dakbedekking verkrijgt u met stalen damwandplaten met plastisol coating in vrijwel elke gewenste kleur met een verwachte levensduur van minimaal 20 jaar. Hierbij een breed assortiment aan bijpassende hulpstukken voor nok en gevelrand. Ook in deze dakbedekking zijn heldere polycarbonaat lichtplaten te verkrijgen. Om condensvorming aan de binnenzijde te voorkomen kunnen de platen worden voorzien van een ‘anti-condensvilt’.

Dak, geïsoleerde stalen dakpanelen (dikte 40 tot 150 mm.)

Een optimale dakbedekking wordt bereikt met dubbelwandige stalen sandwichpanelen waarin PIR isolatie in diverse diktes. De buitenzijde is standaard uitgevoerd met een plastisol coating en leverbaar in diversen kleuren, binnenzijde uitgevoerd in een interieurcoating, kleur wit. welke veel helderheid en licht geeft. Deze dakbedekking biedt stevigheid en isolatie in één, straalt duurzaamheid uit, is waterdicht en condensvrij en verzekert een strakke afwerking. In aanschaf duurder maar in levensduur goedkoper. De sandwichpanelen zijn ook leverbaar in een golf- en dakpanprofiel en tevens ook leverbaar in een brandwerende uitvoering.

T.b.v. de lichtvoorziening zijn er vele opties beschikbaar o.a. thermo-lichtelementen in het dak en voor de nok een lichtstraat (gebogen- of zadeldak lichtstraat). Graag bespreken we met U in detail het grote scala aan lichtvoorzieningen die we u kunnen bieden.

Wand

Wand, stalen damwandprofielplaten (enkelwandig)

T.b.v. enkelwandige wandbekleding kunt U kiezen uit vele mogelijkheden. Hoofdzakelijk worden enkelwandige stalen damwandprofielplaat gebruikt, voorzien van een plastisol coating in allerlei kleuren met een verwachte levensduur van minimaal 20 jaar.

Deze beplating is onderhoudsvrij en behoudt zijn oorspronkelijke kleur. Een nieuw product is stalen rabat profielplaat met eventueel een houtnerf-structuur. De beplating wordt gemonteerd tegen houten of sendzimir verzinkte stalen regels en vastgezet met de juiste bevestigingsmiddelen. Voor de gevelrand afwerking zijn er diversen hulpstukken verkrijgbaar. Dit materiaal is ook heel eenvoudig door uzelf te monteren. U koopt een compleet bouwpakket en u bespaart hiermee een interessant bedrag.

Wand, geïsoleerde stalen wandpanelen (dikte 45 tot 150 mm.)

Een perfecte, optimale wandbekleding verkrijgt u met dubbelwandige stalen sandwichpanelen waarin PIR isolatie in diverse diktes, welke stabiliteit en stijfheid garanderen. De buitenzijde is standaard uitgevoerd met een plastisol coating en leverbaar in diversen kleuren, binnenzijde uitgevoerd in een interieurcoating, kleur wit, welke veel helderheid en licht geeft. Montage tegen houten regels of sendzimir verzinkte stalen regels, blind geschroefd, met een perfecte afdichting in de voegen waardoor de hoogste isolatiewaarde wordt verkregen.

Voor aansluiting op een stenen borstwering zijn lekdorpels beschikbaar en voor ramen en deuren worden ook de benodigde stalen zetstukken in kleur geleverd.

Tevens zijn er ook brandwerende sandwichpanelen voor de buitenwand leverbaar (EW 30  of EW 60).

Trasraam

Om de opening tussen enkelvoudige wandbeplating en maaiveld te dichten passen wij antraciete gecoate stalen damwand profielplaten toe. Deze platen gaan ±30 cm. in een sleuf in de grond en steken ±20 cm. boven de grond uit. Dit is een onderhoudsvrij, degelijk en goedkoop systeem hetgeen tevens eenvoudig door u zelf gemonteerd kan worden.

Betonpanelen

Om een mooie, sterke en onderhoudsvrije borstwering te verkrijgen kunnen wij betonpanelen in allerlei diktes en kwaliteiten monteren. Meest voorkomende diktes zijn 10, 14 of 20 cm. De buitenzijde van het paneel kunnen in glad-grijs beton worden geleverd of voorzien van een steenmotief of siergrind in diverse kleuren en kwaliteiten. Deze panelen kunnen zowel in ongeïsoleerde alsook in geïsoleerde uitvoering worden geleverd. De inbouw van ramen, deuren, paardendeuren, paardenvensters e.d. zijn eenvoudig te realiseren.

Deuren en Ramen

Overheaddeuren

Als grote toegangsdeuren adviseren wij overheaddeuren, van dubbelwandige stalen panelen, voorzien van een 40 of 60 mm. dikke isolatie. Deze zijn standaard uitgevoerd in een grijswitte kleur (RAL 9002) en voorzien van een handbediening d.m.v. een trekkoord of handtakel met ketting en veerbreukbeveiliging. Tegenwoordig zijn er standaard diversen kleuren leverbaar zonder meerprijs.
Tegen een meerprijs te leveren met lichtstroken in de deur, elektrische bediening, afstandsbediening etc.

Schuifdeuren

De deuren worden uit eigen productie gemaakt en zijn opgebouwd uit dubbelwandige stalen sandwichpanelen dik 40 mm., standaard in een grijswitte kleur (RAL 9002), in een raam van sendzimir verzinkte stalen U-profielen. De schuifdeuren worden opgehangen aan een stalen draagbalk van UNP/HEA profiel waarop gemonteerd een R.O.B. bovenrail, met gelagerde rollen en waarboven indien nodig een stalen regenkap. De deuren zijn voorzien van een buiten- en binnen handgreep, borstelafdichting en schuiven aan de onderzijde over verzinkte ondergeleiders (gestort in betonpoeren). Tegen meerprijs in diverse kleuren leverbaar.

Stalen loopdeuren

Standaard verwerken wij stalen verzinkte loopdeuren, afmeting 100 x 212,5 cm., het deurblad is dubbelwandig dikte 45 mm. voorzien van een isolerende steenwolvulling, de buiten- en binnenzijde zijn gespoten in een aflakverf, kleur grijswit (RAL 9002), inclusief RVS deurbeslag (2x kruk en schild) met cilinderslot en rondom afgewerkt met lekdorpels.
Tevens leverbaar als meerprijs in de kleur antraciet (RAL 7016) of groen (RAL 6020).

Kunststof loopdeuren

Ook zijn leverbaar kunststof loopdeuren, leverbaar in standaard afmetingen maar ook op maat te bestellen. Standaard kleuren zijn wit (RAL 9016) of crèmewit (RAL 9001), voorzien van één dicht deurpaneel, inclusief deurkruk met cilinderslot (uitgevoerd met veiligheidsbeslag SKG klasse 2), vergrendeling door middel van een driepuntssluiting en rondom afgewerkt met lekdorpels.
Tevens leverbaar als meerprijs in de kleur antraciet (RAL 7016) of donkergroen (RAL 6009).

Kunststof entreedeuren

Ook zijn leverbaar kunststof entreedeuren, leverbaar in standaard afmetingen maar ook op maat te bestellen. Standaard kleuren zijn wit (RAL 9016) of crèmewit (RAL 9001), onderpaneel dicht, bovenpaneel voorzien van HR++ glas, inclusief deurkruk met cilinderslot (uitgevoerd met veiligheidsbeslag SKG klasse 2), vergrendeling door middel van een driepuntssluiting en rondom afgewerkt met lekdorpels.
Tevens leverbaar als meerprijs in de kleur antraciet (RAL 7016) of donkergroen (RAL 6009).

Kunststof ramen

De ramen zijn opgebouwd uit een kunststof raamkozijn, in diversen afmetingen mogelijk. Standaard kleuren zijn wit (RAL 9016) of crèmewit (RAL 9001), met eventueel een draai-/kiep stand (uitgevoerd met veiligheidsbeslag SKG klasse 2) en ook optioneel leverbaar met een ventilatierooster. De ramen zijn voorzien van HR++ glas en rondom afgewerkt met lekdorpels.
Tevens leverbaar als meerprijs in de kleur antraciet (RAL 7016) of donkergroen (RAL 6009).