Bouwmaterialen  |   Hallenbouw  |  Renovatie

DIRECT ADVIES? Neem contact op

Contact | Over Ons

Prijs isolatiematerialen onder druk

Door onzekerheid van prijzen en beschikbaarheid van isolatiematerialen, zoals PIR en PUR, staat de markt de laatste tijd flink onder druk. De onzekerheden zijn een gevolg van productieproblemen bij één van de grootste fabrikanten van MDI.
 
Grote vraag
Doordat mensen tegenwoordig energiezuiniger en duurzamer moeten bouwen, wordt er steeds beter en meer geïsoleerd. Doordat vaak hoge isolatiewaardes behaald moeten worden valt de keuze al snel op PIR en PUR isolatie, deze isolatiesoorten halen op een geringe dikte een hoge isolatiewaarde en zijn hierdoor een ideaal product.

MDI
PIR en PUR bestaan voor het hoofddeel uit het materiaal MDI oftewel Methyleendifenyldi-isocynaat. MDI wordt maar door een beperkt aantal fabrikanten geproduceerd, waaronder Wanhau, BASF, DOW, Huntsman en Covestro. Door langdurige productieproblemen bij één van de grootste fabrikanten en de constante hoge vraag naar het product is er een groot tekort ontstaan.

Onduidelijkheid
Door het grote tekort en de hoge vraag is de prijs de laatste tijd flink onder druk komen te staan en zijn er diversen prijsstijgingen aangekondigd. Huisman Gemert is druk in gesprek met producenten om duidelijk te krijgen wat de eventuele gevolgen gaan zijn en wat u als klant kunt gaan verwachten.